Projecten

Impact. Dat is wat Corbit met onze klanten bindt. Ze komen uit de meest uiteenlopende sectoren: van architecten en advocatenkantoren, over scholen tot klanten uit de culturele sector.

Maar altijd zijn ze overtuigd van onze kleinschalige en persoonlijke aanpak, die echt het verschil maakt. We zijn in de loop der jaren dan ook praktisch buren geworden.

Een tevreden IT Support klant: Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP)

Bio Base Europe Pilot plant is een onderzoekscentrum voor industriële biotech-toepassingen in de Gentse haven. Hier kunnen bedrijven experimenteren met producten zoals bioplastics, biodetergenten, biochemicaliën en biomaterialen.

BBEPP helpt zo mee aan een omslag naar een biogebaseerde toekomst, na het tijdperk van petroleum en steenkool.

Corbit won enkele jaren terug een openbare aanbesteding en is sindsdien trouwe IT partner van BBEPP. In deze hoogopgeleide omgeving van bio ingenieurs vernieuwden wij doorheen de jaren de volledige IT infrastructuur, van switches tot servers tot netwerk.

Een betrouwbaar en stabiel netwerk is immers onmisbaar voor zowel de productie omgeving waar alles meticuleus en perfect moet werken, als voor het administratieve luik.

BBEPP past daarom perfect in het portfolio van Corbit, met veel maatschappelijke relevantie en goed voor de wereld en de anderen.

Onze octopus IT er’s voelen er zich als een vis in het water.

BIOMETRISCHE KIEZERREGISTRATIE IN GAMBIA

Niet overal ter wereld hebben burgers een uniek paspoort, maar hoe registreer je dan kiezers op een unieke manier wanneer het verkiezingen zijn? Corbit heeft meer dan 14 jaar ervaring in biometrische kiezersregistratie.

Voor deze projecten werken wij samen Electoral Services International, een Canadese organisatie die kwalitatief materiaal en diensten levert aan electorale partners wereldwijd.

Wereldwijd mag je letterlijk nemen, zo werkten we mee aan projecten in alle uithoeken van de wereld zoals Fiji, de Solomon eilanden, Kenia en Guinée.

Corbit bouwt niet alleen biometrische kiezerregistratie software, maar gaat namelijk ook zelf ter plaatse met veld kits die irisdata, vingerafdrukken en gezichtsdata vastleggen.

Het opzet is het ondersteunen van de democratisch proces door het verwijderen van dubbel geregistreerde kiezers op basis van biometrische data. Onze kiezerslijsten vormen de basis van geloofwaardige verkiezingen in meerdere landen.

BEREKEN JE VOORDEEL MET AUTODELEN

Eén van de kernwaarden van Corbit is impactvol: goed voor de wereld en de anderen. Projecten dus met maatschappelijke relevantie én met elegante en juiste oplossingen. Graag zetten wij daarom onze schouders onder de berekeningsmodule voor Autodelen.

De gratis tool www.savewithcarsharing.be werd gelanceerd door consumentenorganisatie Test Aankoop, Autodelen.net en Brussel Mobiliteit. Daarmee kan je berekenen wat autodelen kost in vergelijking met autobezit en ook de verschillende vormen van autodelen en de verschillende prijsformules onderling vergelijken.

Corbit ontwikkelde de berekeningsmodule voor deze tool met deze technologie stack: ReactJs, NodeJs, Strapi CMS, GraphQL.

IT SUPPORT VOOR OMGEVING- EN LANDSCHAPSARCHITECTEN

OMGEVING is een onafhankelijk ontwerpbureau voor de inrichting van publieke ruimten, architectuur, ruimtelijke planning en ontwikkeling met kantoren in Antwerpen en Gent.

Door de grote schaal van deze projecten moet de terra-bytes grote data, vlot toegankelijk zijn zowel vanuit de kantoren in Gent als in Antwerpen.

De IT infrastructuur en het netwerk van OMGEVING was voor ons Corbit dan ook een extra uitdaging en een technisch hoogstandje waar wij terecht fier op zijn.

BEHEER EN EXTRA DEVELOPMENT VOOR DÉGAGE

In 2016 nam Corbit de webapplicatie Dégage, het grootste particulier, kostendelend auto- en fietsdeelsysteem van België, in hun beheer. Wij werkten de afgelopen jaren stevig op verdere optimalisaties en nieuwe features.

In 2020 lanceerden we daar bovenop een mobiele app of eerder een progressive web app, een extreem snelle website gebaseerd op een app. Hierdoor gaan reservaties en het opladen van tankbonnen en kosten een pak sneller.

Samen met Dégage zorgden we ervoor dat de traffic en user base op een paar jaar vervijfvoudigd is.

IT SUPPORT VOOR EXCENTIS

Excentis is een telecom engineering bedrijf en test lab voor toegangsnetwerken en home netwerk technologieën zoals Wi-Fi. Hun klanten zijn telecom providers en fabrikanten van breedband netwerk apparatuur zoals Intel, Cisco, Nokia, Samsung, Telenet en Vodafone.

Zij testen hun apparatuur, geven advies en leiden hun ingenieurs op, en dat allemaal vanuit het hartje van Gent.

Zelf IT experts dus, die uitdrukkelijk voor de know-how van Corbit kiezen als het aankomt op hun eigen netwerk, firewalls en infrastructuur.

Bereken en compenseer je CO2 uitstoot

Voor Treelogical, een initiatief van BOS+ met ondersteuning van Ecolife, ontwikkelde Corbit opnieuw een web based berekeningsmodule. Dit keer om de CO2-uitstoot van je traject per wagen of vliegtuig te berekenen. Daarna kan je jouw voetafdruk compenseren. In bomen.

Alweer een impactvol project van Corbit met maatschappelijke relevantie.

BEN JIJ OOK EEN OCTOPUS IT’ER EN HEB JE ZIN OM ONS TE VERVOEGEN?

Stuur dan gewoon een mailtje met je cv naar: jobs@corbit.be

Eerst even checken of een job bij Corbit iets voor jou is? Stel je gerust even voor op onze chat.